Close

Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 21 to 30 of 51
  1. #21
    New user
    Join Date
    10.02.2018
    Posts
    4
    Quote Originally Posted by lasyan3 View Post
    Hi there, time for an update!
    I added 3 new mods: 2 mods are kind of evolution of the "custom drop ratio" mod, which tweak not only materials drop but also equipment! You'll be able to chase after best end-game equipment much faster now!
    The last mod is just for disabling the Manual entry from the main menu, because if selected it freezes the game.
    Enjoy!
    Thank you for all your hard works. I'm having a problem w/ your exp mod and it seems i can not get it to work for me. Below is the mod that i'm currently using.

    [XCX_CUSTOMEXPRATIO]
    moduleMatches = 0xF882D5CF, 0x30B6E091, 0x218F6E07 ; 1.0.1E, 1.0.2U, 1.0.0U

    codeCaveSize = 0x20

    ; ----------------------------------------------------------------------------
    ; WHAT : cfs::CfCompoPropertyEnemy::getModifiedClassExp(con st(void))
    ; WHY : Affect the amount of exp

    _expRate = 0x00000000
    0x00000000 = cmpwi r30, 1
    0x00000004 = ble .+0xC
    0x00000008 = li r4, 5
    0x0000000C = mulw r4, r30, r4 ; By default the command used is "divw", which means the exp ratio is REDUCED. To change that, replace it with "mullw" instead.
    0x00000010 = blr

    0x02562500 = bla _expRate

    Any help would be much appreciated. Thanks

  2. #22
    New user
    Join Date
    10.10.2017
    Posts
    15
    Quote Originally Posted by Spark View Post
    0x0000000C = mulw r4, r30, r4 ; By default the command used is "divw", which means the exp ratio is REDUCED. To change that, replace it with "mullw" instead.
    Hi, you forgot one "l" in the command. Replace "mulw" with "mullw" and it should work.

  3. #23
    New user
    Join Date
    10.02.2018
    Posts
    4
    Quote Originally Posted by lasyan3 View Post
    Hi, you forgot one "l" in the command. Replace "mulw" with "mullw" and it should work.
    I've also tried that instead of "mulw" with "mullw" but that did not work either. Any other suggestion?

  4. #24
    New user
    Join Date
    24.12.2017
    Posts
    11
    Quote Originally Posted by Spark View Post
    Thank you for all your hard works. I'm having a problem w/ your exp mod and it seems i can not get it to work for me. Below is the mod that i'm currently using.

    [XCX_CUSTOMEXPRATIO]
    moduleMatches = 0xF882D5CF, 0x30B6E091, 0x218F6E07 ; 1.0.1E, 1.0.2U, 1.0.0U

    codeCaveSize = 0x20

    ; ----------------------------------------------------------------------------
    ; WHAT : cfs::CfCompoPropertyEnemy::getModifiedClassExp(con st(void))
    ; WHY : Affect the amount of exp

    _expRate = 0x00000000
    0x00000000 = cmpwi r30, 1
    0x00000004 = ble .+0xC
    0x00000008 = li r4, 5
    0x0000000C = mulw r4, r30, r4 ; By default the command used is "divw", which means the exp ratio is REDUCED. To change that, replace it with "mullw" instead.
    0x00000010 = blr

    0x02562500 = bla _expRate

    Any help would be much appreciated. Thanks
    Have you tried to change the number 1 in the first line from 0x00000000 = cmpwi r30, 1 to a higher number, for example 5?
    It works for me that way.
    @laysan3: I also use "mulw" instead of "mullw". At first wrote the command, like you described, but it did not work. Then I just tried the "old" one and it worked.

  5. #25
    New user
    Join Date
    10.02.2018
    Posts
    4
    Quote Originally Posted by Caede91 View Post
    Have you tried to change the number 1 in the first line from 0x00000000 = cmpwi r30, 1 to a higher number, for example 5?
    It works for me that way.
    @laysan3: I also use "mulw" instead of "mullw". At first wrote the command, like you described, but it did not work. Then I just tried the "old" one and it worked.
    I've tried all the suggestion that was made and it still did not work. Currently I'm running Cemu 1.11.3 version. Could it be that older version of Cemu works for these mods?

  6. #26
    New user
    Join Date
    24.12.2017
    Posts
    11
    Quote Originally Posted by Spark View Post
    I've tried all the suggestion that was made and it still did not work. Currently I'm running Cemu 1.11.3 version. Could it be that older version of Cemu works for these mods?
    I'm still on Cemu 1.11.2, but I don't think, that this is the problem.
    1. Have you downloaded the latest cemuhook by rajkosto? These mods don't work without it. If not: https://sshnuke.net/cemuhook/
    2. Did you make sure that the mods are listed as active in your graphic packs menu, when playing the game? In Cemu you activate mods beforehand and restart cemu to confirm the changes. After that, they automatically load when starting the game.
    3. Try deleting the mod and downloading it again, then tweak the values to your liking and make sure that the text-format of the patches stays like the original. Meaning don't delete space between the commands and lines
    4. Maybe the additional exp you get is just so small, that you don't notice them... Just for testing purposes, try something like this: ;P

    [XCX_CUSTOMEXPRATIO]
    moduleMatches = 0xF882D5CF, 0x30B6E091, 0x218F6E07 ; 1.0.1E, 1.0.2U, 1.0.0U

    codeCaveSize = 0x20

    ; ----------------------------------------------------------------------------
    ; WHAT : cfs::CfCompoPropertyEnemy::getModifiedClassExp(con st(void))
    ; WHY : Affect the amount of exp

    _expRate = 0x00000000
    0x00000000 = cmpwi r30, 9999
    0x00000004 = ble .+0xC
    0x00000008 = li r4, 9999
    0x0000000C = mulw r4, r30, r4 ; By default the command used is "divw", which means the exp ratio is REDUCED. To change that, replace it with "mullw" instead.
    0x00000010 = blr

    0x02562500 = bla _expRate

    ^That's the patches.txt I used, originally I had a value of 10

    You probably did all of this, but I hope that tracing back to the first step might help you notice something missing.
    I wish you sucess.

    Greetings Caede91

  7. #27
    New user
    Join Date
    10.02.2018
    Posts
    4
    Quote Originally Posted by Caede91 View Post
    I'm still on Cemu 1.11.2, but I don't think, that this is the problem.
    1. Have you downloaded the latest cemuhook by rajkosto? These mods don't work without it. If not: https://sshnuke.net/cemuhook/
    2. Did you make sure that the mods are listed as active in your graphic packs menu, when playing the game? In Cemu you activate mods beforehand and restart cemu to confirm the changes. After that, they automatically load when starting the game.
    3. Try deleting the mod and downloading it again, then tweak the values to your liking and make sure that the text-format of the patches stays like the original. Meaning don't delete space between the commands and lines
    4. Maybe the additional exp you get is just so small, that you don't notice them... Just for testing purposes, try something like this: ;P

    [XCX_CUSTOMEXPRATIO]
    moduleMatches = 0xF882D5CF, 0x30B6E091, 0x218F6E07 ; 1.0.1E, 1.0.2U, 1.0.0U

    codeCaveSize = 0x20

    ; ----------------------------------------------------------------------------
    ; WHAT : cfs::CfCompoPropertyEnemy::getModifiedClassExp(con st(void))
    ; WHY : Affect the amount of exp

    _expRate = 0x00000000
    0x00000000 = cmpwi r30, 9999
    0x00000004 = ble .+0xC
    0x00000008 = li r4, 9999
    0x0000000C = mulw r4, r30, r4 ; By default the command used is "divw", which means the exp ratio is REDUCED. To change that, replace it with "mullw" instead.
    0x00000010 = blr

    0x02562500 = bla _expRate

    ^That's the patches.txt I used, originally I had a value of 10

    You probably did all of this, but I hope that tracing back to the first step might help you notice something missing.
    I wish you sucess.

    Greetings Caede91
    Thank you very much for your step by step guide. I believe you were right in regards to the number variation, where it was so small I could not have notice the difference. After changing it to 9999, I was able to lv up quickly. Once again thank you for your kind instruction.

  8. #28
    New user
    Join Date
    24.12.2017
    Posts
    11
    Glad I could help

    I apologize in advance if this is off-topic, but I couldn't find any other threads about this:
    Is anyone here using the 21:9 graphic packs from the official github page?
    According to my understanding, you choose the resolution of the 21:9 graphic pack and at the same time use the 21:9 Gui and 2d elements patch.
    When I have them both activated, almost everything looks fine ingame, even the symbols and the rest of the menus. But the left half of the minimap is cut off. Please see attached image
    Click image for larger version. 

Name:	Missing-Minimap.jpg 
Views:	85 
Size:	536,4 KB 
ID:	282
    Am I missing something? I took a look at the respective rules.txt and patches.txt in both of these graphic packs, but I did not understand them.
    Currently I'm on version 2-702, downloaded from here: https://slashiee.github.io/cemu_graphic_packs/

    Does anybody know what to do?

  9. #29
    New user
    Join Date
    10.10.2017
    Posts
    15
    Quote Originally Posted by Caede91 View Post
    @laysan3: I also use "mulw" instead of "mullw". At first wrote the command, like you described, but it did not work. Then I just tried the "old" one and it worked.
    The "mulw" command is not recognized by cemuhook, look at log.txt you'll see an error like this:
    Code:
    [23:44:50] MODPATCHER: Error assembling 'mulw      r4, r30, r4' for address 0x0000000c: Invalid mnemonic (KS_ERR_ASM_MNEMONICFAIL)
    Your code works because instead of multiplying the exp it always set it to 9999. But as long as this does what you want, no big deal

    Quote Originally Posted by Caede91 View Post
    I wish I could contribute somehow, but I don't have the required knowledge.
    You contribute well by making step by step guides for the use of the patchs, that's already very appreciated

    About your 21:9 issue, sadly I have no idea of why you have this glitch.

  10. #30
    Sorry for reviving this old thread, but would it be possible to port these patches to an actual Wii U?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •