Close

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19
  1. #1

    Cemu 1.12.0d Black Screen issue with all games.

    I recently updated Windows 10 to build 1803, clean install. All update, same with nvidia drivers and MB software.

    Then i updated CEMU to 1.12.0 following Bsods install to the letter, but now when i attempt to load anything it just says loading in the top left corner, and remains a black screen.

    Can anyone help please?

    My specs AMD Ryzen 1600X 4Ghz, Palit GTX 1070 8Gb, 16Gb DDR4 2300Mhz.

  2. #2
    Super-Moderator
    Join Date
    13.09.2017
    Posts
    333
    We can help if you post your log.txt. Otherwise we are in the dark. There is a sticky outlining the requirements for getting help here. http://forum.cemu.info/showthread.ph...ort-Guidelines

  3. #3
    Windows 10 Pro 64bit build 17134.1

    Ryzen 5 1600X

    GTX1070

    GPU Driver Version:

    500Gb with 350Gb free

    16Gb

    ---

    Cemu Version 1.12.0d

    Problem is Cemu wont seem to load BOTW or anything else. Shaders complile to 100% and then instaed of the game title screen it just says loading in the top left corner, and remains a black screen.

    What you have tried: Ive tried checking drivers are all upto date and windows update is current. Microsoft Visual C++ Redistributable and the like all seem upto date.

    Have you messed with your Virtual Memory / Page File settings? No

    [23:01:50] ------- Init Cemu 1.12.0d -------
    [23:01:50] mlc01 path: I:\Cemu\cemu\mlc01\
    [23:01:50] Cemuhook version: 0.5.6.4
    [23:01:50] CPU: AMD Ryzen 5 1600X Six-Core Processor
    [23:01:50] RAM: 16330MB
    [23:01:50] Used CPU extensions: SSSE3, SSE4.1, AVX2, AES-NI

  4. #4
    Super-Moderator
    Join Date
    13.09.2017
    Posts
    333
    Need a log after loading a game.

  5. #5
    My bad.

    [00:42:52] ------- Init Cemu 1.12.0d -------
    [00:42:52] mlc01 path: I:\Cemu\cemu_1.12.0\mlc01\
    [00:42:52] Cemuhook version: 0.5.6.4
    [00:42:52] CPU: AMD Ryzen 5 1600X Six-Core Processor
    [00:42:52] RAM: 16330MB
    [00:42:52] Used CPU extensions: SSSE3, SSE4.1, AVX2, AES-NI
    [00:42:58] Loading .rpx -> Map "I:/WiiU Games/The Legend of Zelda Breath of the Wild [ALZP0101]/content/" to /vol/content/
    [00:42:58] Loaded RPL module u-king (checksum 0x6D2DC472)
    [00:42:58] ------- Loaded title -------
    [00:42:58] TitleId: 00050000-101c9500
    [00:42:58] TitleVersion: v0
    [00:42:58] Update path: I:\Cemu\cemu_1.12.0\mlc01\usr\title\00050000\101C9 500\ (not present)
    [00:42:58] AOC path: I:\Cemu\cemu_1.12.0\mlc01\usr\title\0005000C\101C9 500\ (not present)
    [00:42:58] shaderCache name: dcac9927
    [00:42:58] gameprofile path: gameProfiles\00050000101c9500.ini
    [00:42:58] RPX hash: dcac9927
    [00:42:59] RPL link time: 172ms
    [00:42:59] HLE: Patch BotW crash candidate at 0x03717aa4
    [00:42:59] HLE scan time: 63ms
    [00:42:59] ------- Active settings -------
    [00:42:59] CPU-Timer: host-based
    [00:42:59] CPU-Mode: Single-core recompiler
    [00:42:59] Load shared libraries: true
    [00:42:59] Use RDTSC: true
    [00:42:59] UseSeparableShaders: true
    [00:42:59] GPUBufferCacheAccuracy: low (gameprofile)
    [00:42:59] Disable GPU fence: false (gameprofile)
    [00:42:59] ------- Init OpenGL graphics backend -------
    [00:43:01] Using OpenGL version 4.6
    [00:43:02] OpenGL extensions:
    [00:43:02] ARB_clip_control: available
    [00:43:02] ARB_get_program_binary: available
    [00:43:02] ARB_clear_texture: available
    [00:43:02] ARB_copy_image: available
    [00:43:02] GL_VENDOR: NVIDIA Corporation
    [00:43:02] GL_RENDERER: GeForce GTX 1070/PCIe/SSE2
    [00:43:02] GL_VERSION: 4.6.0 NVIDIA 397.31
    [00:43:02] ------- Run title -------
    [00:43:02] Shader cache loaded. Commited mem 0MB. Took 125ms
    [00:43:02] Recompiler initialized. CPU extensions: LZCNT MOVBE AVX
    [00:43:03] Custom timer mode: none
    [00:43:03] IOSU_CRYPTO: No otp.bin found. Online mode cannot be used
    [00:43:03] IOSU_CRYPTO: No Seeprom.bin found. Online mode cannot be used

  6. #6
    Super-Moderator
    Join Date
    13.09.2017
    Posts
    333
    Well for that game, botw, you have no update data. BotW doesn't work without update data.

  7. #7
    Was just trying it without the update to see if it made a difference, will reinstall update/dlc and post log.

  8. #8
    Quote Originally Posted by Xalphenos View Post
    Well for that game, botw, you have no update data. BotW doesn't work without update data.
    [01:38:44] ------- Init Cemu 1.12.0d -------
    [01:38:44] mlc01 path: I:\Cemu\cemu_1.12.0\mlc01\
    [01:38:44] Cemuhook version: 0.5.6.4
    [01:38:44] CPU: AMD Ryzen 5 1600X Six-Core Processor
    [01:38:44] RAM: 16330MB
    [01:38:44] Used CPU extensions: SSSE3, SSE4.1, AVX2, AES-NI
    [01:52:20] Loading .rpx -> Map "I:/WiiU Games/The Legend of Zelda Breath of the Wild [ALZP0101]/content/" to /vol/content/
    [01:52:21] Loaded RPL module u-king (checksum 0x6267BFD0)
    [01:52:21] ------- Loaded title -------
    [01:52:21] TitleId: 00050000-101c9500
    [01:52:21] TitleVersion: v208
    [01:52:21] Update path: I:\Cemu\cemu_1.12.0\mlc01\usr\title\00050000\101C9 500\
    [01:52:21] AOC path: I:\Cemu\cemu_1.12.0\mlc01\usr\title\00050000\101C9 500\aoc\
    [01:52:21] shaderCache name: dcac9927
    [01:52:21] gameprofile path: gameProfiles\00050000101c9500.ini
    [01:52:21] RPX hash: fb7911ad
    [01:52:22] RPL link time: 188ms
    [01:52:22] HLE: Patch BotW crash candidate at 0x038e46cc
    [01:52:22] HLE scan time: 78ms
    [01:52:22] ------- Active settings -------
    [01:52:22] CPU-Timer: host-based
    [01:52:22] CPU-Mode: Single-core recompiler
    [01:52:22] Load shared libraries: true
    [01:52:22] Use RDTSC: true
    [01:52:22] UseSeparableShaders: true
    [01:52:22] GPUBufferCacheAccuracy: low (gameprofile)
    [01:52:22] Disable GPU fence: false (gameprofile)
    [01:52:22] ------- Init OpenGL graphics backend -------
    [01:52:23] Using OpenGL version 4.6
    [01:52:23] OpenGL extensions:
    [01:52:23] ARB_clip_control: available
    [01:52:23] ARB_get_program_binary: available
    [01:52:23] ARB_clear_texture: available
    [01:52:23] ARB_copy_image: available
    [01:52:23] GL_VENDOR: NVIDIA Corporation
    [01:52:23] GL_RENDERER: GeForce GTX 1070/PCIe/SSE2
    [01:52:23] GL_VERSION: 4.6.0 NVIDIA 397.31
    [01:52:23] ------- Run title -------
    [01:52:23] Shader cache loaded. Commited mem 0MB. Took 62ms
    [01:52:23] Recompiler initialized. CPU extensions: LZCNT MOVBE AVX
    [01:52:23] Custom timer mode: none
    [01:52:23] IOSU_CRYPTO: No otp.bin found. Online mode cannot be used
    [01:52:23] IOSU_CRYPTO: No Seeprom.bin found. Online mode cannot be used

    Still not working.

    Cheers for the help by the way.

  9. #9
    Super-Moderator
    Join Date
    13.09.2017
    Posts
    333
    Do older cemu versions still work for you. Nothing from your log is jumping out as bad.

  10. #10
    Quote Originally Posted by Xalphenos View Post
    Do older cemu versions still work for you. Nothing from your log is jumping out as bad.
    1.11.6b does the same. Im thinking im missing something important.

    [03:38:59] ------- Init Cemu 1.11.6b -------
    [03:38:59] mlc01 path: I:\Cemu\cemu_1.11.6\cemu_1.11.6\mlc01\
    [03:38:59] Cemuhook version: 0.5.6.4
    [03:38:59] CPU: AMD Ryzen 5 1600X Six-Core Processor
    [03:38:59] RAM: 16330MB
    [03:38:59] Used CPU extensions: SSSE3, SSE4.1, AVX2, AES-NI
    [03:39:49] Loading .rpx -> Map "I:/WiiU Games/THE LEGEND OF ZELDA The Wind Waker HD [BCZP0101]/content/" to /vol/content/
    [03:39:49] Loaded RPL module cking (checksum 0xB7E748DE)
    [03:39:49] ------- Loaded title -------
    [03:39:49] TitleId: 00050000-10143600
    [03:39:49] TitleVersion: v0
    [03:39:49] Update path: I:\Cemu\cemu_1.11.6\cemu_1.11.6\mlc01\usr\title\00 050000\10143600\ (not present)
    [03:39:49] AOC path: I:\Cemu\cemu_1.11.6\cemu_1.11.6\mlc01\usr\title\00 05000C\10143600\ (not present)
    [03:39:49] shaderCache name: cdc68acd
    [03:39:49] gameprofile path: gameProfiles\0005000010143600.ini
    [03:39:49] RPX hash: cdc68acd
    [03:39:50] RPL link time: 47ms
    [03:39:50] HLE scan time: 15ms
    [03:39:50] ------- Active settings -------
    [03:39:50] CPU-Timer: host-based
    [03:39:50] CPU-Mode: Single-core recompiler
    [03:39:50] Load shared libraries: true
    [03:39:50] Use RDTSC: true
    [03:39:50] UseSeparableShaders: true
    [03:39:50] GPUBufferCacheAccuracy: low (gameprofile)
    [03:39:50] Disable GPU fence: false
    [03:39:50] ------- Init OpenGL graphics backend -------
    [03:39:55] Using OpenGL version 4.6
    [03:39:56] OpenGL extensions:
    [03:39:56] ARB_clip_control: available
    [03:39:56] ARB_get_program_binary: available
    [03:39:56] ARB_clear_texture: available
    [03:39:56] ARB_copy_image: available
    [03:39:56] GL_VENDOR: NVIDIA Corporation
    [03:39:56] GL_RENDERER: GeForce GTX 1070/PCIe/SSE2
    [03:39:56] GL_VERSION: 4.6.0 NVIDIA 397.31
    [03:39:56] ------- Run title -------
    [03:39:56] Shader cache loaded. Commited mem 0MB. Took 0ms
    [03:39:56] Recompiler initialized. CPU extensions: LZCNT MOVBE AVX
    [03:39:56] Custom timer mode: none
    [03:39:56] IOSU_CRYPTO: No otp.bin found. Online mode cannot be used
    [03:39:56] IOSU_CRYPTO: No Seeprom.bin found. Online mode cannot be used

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •